Søg
Close this search box.
Edit Content
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vel risus imperdiet, gravida justo eu.

Åbningstider

Min sårbare personlige fortælling

Har du spørgsmål?

Har du opfølgende spørgsmål eller blot behov for en snak, så kontakt mig endelig til en uforpligtende samtale.

Jeg vil gerne dele min egen personlige og sårbare historie – jeg tænker, at det er meget relevant at snakke højt om, da mange i det danske samfund i dag er stressramte f.eks. ved at føle sig anderledes, sårbare og skrøbelige, som ofte udvikler sig til stress, depression, angst, selvmordstanker mm.

Vi er mange, der har perioder i vores liv, hvor livet gør ondt og det er somme tider svært at forstå, hvad der sker og håndtering af disse situationer og ofte bliver man mødt uforstående af samfundet ellers er der simpelthen ikke den rette hjælp af få! Jeg har lyst til at dele min historie med dig, så du ikke skal føle, at du er den eneste der har det svært i perioder i denne verden – Lad os også snakke om det svære! Jeg har selv været stressramt, haft udviklet depression samt angst og det endte med, at jeg var sygemeldt i en længere periode, hvor det langsomt gik op for mig, at jeg måtte ændre noget i mit liv.

Dette kunne jeg dog ikke se i starten og jeg følte, at jeg godt kunne klare det alene, for jeg mente, at jeg bestemt ikke havde brug for hjælp, da jeg var vant til at klare mig selv. Jeg ved præcis, hvordan det er at være ramt i livet. Denne følelse glemmer jeg aldrig – Jeg havde følelsen af, at jeg havde så svært ved at magte livet, svært ved at koncentrere mig, svært ved at mærke mig selv, jeg var fysisk udmattet hele tiden, jeg var trist og havde svært ved at sove, selvom jeg altid var rigtig træt. Jeg havde indre uro, tankemylder og bekymringer omkring fremtiden – generelt svært ved livet og det at være til.

Jeg mistede min storebror og min mor med få års mellemrum og det var et kæmpe tab for mig. Da jeg mistede min mor, var jeg gravid, så jeg stod der både at skulle bearbejde en kæmpe sorg med samtidig også have en fantastisk glæde over, at jeg ventede et barn som jeg længe havde ønsket mig. Jeg følte dog ikke, at jeg rigtig havde tid til at bearbejde min sorg og mit tab på dette tidspunkt, da der var andre gøremål der skulle passes i livet. Jeg ender med at blive mor til en skøn dreng og mit savn til min mor bliver blot større og større i rollen som nybagt mor selv – Lige der hvor jeg havde allermest brug for hende, var hun der bare ikke længere. Så stod jeg der i en ny situation med en lille nyfødt og havde brug for hende som kendte mig allerbedst til at give mig omsorg samt gode råd.

Da min søn var et år, startede jeg op i et nyt arbejde, som jeg synes var et spændende og udfordrende job, men samtidig havde jeg jo aldrig fået bearbejdet min sorg og mit tab. Jeg arbejdede i en del år og var glad for mit job, hvor jeg ydede en masse omsorg overfor andre, hvor jeg simpelthen endte med at glemme mig selv i alt det her.

Jeg har altid været en person der arbejder meget og elsker at have travlt, men det kunne min krop og sind simpelthen ikke holde til længere i den periode. Jeg fik svært ved at koncentrere mig, sov dårligt i lange perioder, var trist, irritabel og fysisk udmattet, hvor almindelige daglige gøremål virkede helt uoverskuelige og uoverkommelige. Så en dag gik jeg bogstaveligt talt ned med flaget og blev hårdt ramt med stress. Jeg bliver sygemeldt kort tid efter og det ender faktisk med, at jeg ikke kommer tilbage på mit daværende arbejde.

Jeg gik til psykolog i en periode, men jeg synes aldrig rigtigt, at det hjalp mig nok. Jeg besluttede derfor at jeg måtte gøre noget andet, så jeg prøvede at være nysgerrig på andre muligheder og da jeg længe har haft kendskab til den alternative verden, faldt dette mig helt naturligt at prøve. Her mærkede jeg allerede en stor forskel første gang, hvor jeg løbende har udviklet mig indenfor dette og derfor har jeg også valgt at gøre dette til min levevej, hvor jeg den dag i dag selv er behandler og jeg kunne ikke forestille mig noget andet.

Jeg er slet ikke i tvivl om det er den helt rigtige vej for mig og mine klienter. Nu har jeg forståelse af, hvad det er, jeg har været igennem og jeg ved nu, hvad der skal til for at komme ud af denne tilstand og virkelig få et bedre liv. Mine egne personlige erfaringer og viden gør, at det falder mig naturligt for mig at sætte mig ind i andres situationer og har en helt anden forståelse for, hvad folk kan kæmpe med i dagligdagen, samtidig ved jeg, hvad der kan hjælpe for den enkelte. Jeg ser altid det hele menneske og mener, at der er en klar sammenhæng mellem det fysiske og det psykiske. I dag er jeg taknemmelig for, det liv jeg har levet og jeg elsker alt ved det, jeg elsker mit arbejde som behandler, hvor jeg kan få lov til at hjælpe andre der står i lignende situation – Dette er min passion.

Kærlig hilsen Iben

 

Del